Bluesgitarr


KURSER 2024
Sommarkurs v26, 24 juni-1 juli

Stålsträngad och akustisk gitarr.
En kurs för sanna bluesdiggare. 

Nedre åldersgräns är 16 år - Ingen åldergräns uppåt!

Innehåll

Vi gör nedslag i bluesens rika historia genom att lära oss låtar från olika artister och tidsepoker. Det blir samspel, solospel, improvisation, slidegitarr, sång, fingerpickning, öppna stämningar och olika kompstilar. För att få inblick i bluesens värld blir det förstås historieberättande och musiklyssning. Undervisningen sker i första hand på stålsträngad akustisk gitarr, men genomgång av elgitarrtekniker ingår för intresserade. Du får gärna ha med elgitarr, elbas, munspel eller tvättbräda som extrainstrument, inte minst för kvälls-och nattjammen.

En vanlig dag på Visingsö börjar med frukost i sekelskiftesvillan "Framnäs" eller på gräsmattan utanför om vädret tillåter. Vid nio kör förmiddagspasset igång till klockan tolv då vi äter lunch och därefter börjar eftermiddagspasset. Självklart tar vi också fikapauser uti solen med trevlig umgänge! Middagen serveras från halv sex och vid sju träffas vi alla på ”Loftet” för en stunds musicerande tillsammans med de andra kurserna som pågår samtidigt. Därefter är det fritt fram för jam i de olika lokalerna där vi möts över kursgränserna. På ”Loftet” serveras fika alla kvällar och det finns tillgång till bar. Sista kvällen dukar vi upp till fest med roliga inslag och mycket musik och kursens sista dag avslutas med lunch.

Första dagen: incheckning i receptionen där kursledningen möter dig. Du får ditt rum samt lite praktisk info om anläggningen. Vid 15.10 startar kurserna med samling och fika på ”Loftet”. Här får du mer info om veckan samt träffa lärarna. Därefter går respektive grupp med lärare till sin kurslokal, där mer detaljerad info ges om just din kurs.

Intresseanmälan

Finner Du i menyn längst upp. Anmälan är inte bindande och vi kontakter dig via mail efter din intresseanmälan.

Kursavgift inklusive anmälningsavgift

Antagning till kurserna går efter ansökningsdatum.
Anmälningsavgiften på 1000 kr betalas till Björntjänsts Plusgiro 79 27 20-5 eller bankgiro 5103-1912 vid anmälan.

Anmälningsavgiften är en administrativ kostnad som tas ut för att få täckning för alla kostnader som uppstår kring kursanmälan. Om du väljer att dra tillbaka din anmälan återbetalas inte anmälningsavgiften.
Med reservation för ev. ändringar

Helpension 7 dygn. (2024)

  • Enkelrum med egen dusch och toalett 12.700:-  (2024 13.100:-)
  • Dubbelrum med egen dusch och toalett, 11.900:- (2024 12.300:-)
  • Enkelrum/dubbelrum med dusch och toalett i korridor,  11.100:- (2024 11.500:-)

Alla priser inklusive moms.


Ledare

Rakel Grünewald

Kursledare. Pianist, musikpedagog. Studerat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Spelar med bl.a. Visingsömusikanter och gör numera glaskonst.

Emil Ingmar

Piano och sång. Utbildad vid Sjöviks folkhögskola och Kungliga Musikhögskolan. Verksam i Uppsalas musikscen både som pianist och arrangör. Ordförande i Uppsala Jazz Club.

Inger Hugardt

Administratör. Har jobbat inom folkbildningen och organiserat Konserthuskvartarna för Konserthuset och deras jazzserie ”Blue House Jazz” samt de jam som under några år bedrevs olika jazzscener i Stockholm.


Lärare

Rick Taub

Gitarr. ”Chicago born bluesman, boende i Sweet Home Sweden sedan 40 år”. Har varit verksam som gitarrlärare i Uppsala och Norduppland sedan 70-talet med specialisering inom "Acoustic fingerstyle blues guitar". Läs mer på www.taubsblues.se

Anders Johansson

Gitarr. Spelar i Nuthouse, Stockholm Jazz Beat, Good Morning Blues m.fl. Kapellmästare på bl.a. Berns och Grill F12 samt musikansvarig på restaurang Folkparken i Stockholm